A tudományos és művészeti diákköri tevékenység (TDK) a magyar felsőoktatás egyedülálló eleme, mely lehetőséget / keretet ad hallgatóknak tudományos, kutató műhelyekhez történő csatlakozáshoz. Azok a hallgatók, akik valamely intézményi TDK konferencián (a „házi fordulón”) kivívták a részvétel lehetőségét, bemutathatják eredményeiket, kutatásukat a soron következő Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK).

Az OTDK minden tudományterületet felölel, de szekciónként (tudományterületenként) más-más időben és helyszínen kerül megrendezésre. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karán (továbbiakban PPKE ITK) az OTDK Biológia szekciója kerül megrendezése 2019. április 15 és 17 között. Az épület a VIII. kerületben, a Práter és a Szigony utca sarkán található, könnyen megközelíthető helyen.

Erre a tudományos konferenciára, érdekes és izgalmas versenyre és egyúttal seregszemlére szeretnénk meginvitálni Téged is, érdeklődő Osztálytársaiddal, Barátaiddal, kísérőtanároddal vagy szülőddel együtt.

A végleges program alapján 185 pályamunka  előadás fog elhangozni  20 tagozatba osztva április 15-én és 16-án. A dolgozatok csoportosítása során a szűkebb tudományterületen túl nagy hangsúlyt fektettek a szervezők arra is, hogy azonos módszertani megközelítést alkalmazó dolgozatokat gyűjtsenek egy tagozatba.

PONTOSAN MIT IS KÍNÁLUNK NEKED?

  1. A tagozatokhoz illeszkedően bevezető, ráhangoló előadásokkal várunk, melyek reményeink szerint megkönnyítik számodra a választott tagozaton elhangzó előadások befogadását, megértését. A jelentkezés során lesz lehetőség megjelölni, hogy a felsoroltak közül melyik témakörben szeretnél részt venni melyik bevezető előadáson (ökológia, neurobiológia, állat / sejtélettan, etológia, növénybiológia, molekuláris biológia, elméleti biológia / biológiai modellezés). A bevezető előadások hétfőn és kedden lesznek, egy napon csak egyen tudsz majd részt venni, mert egyszerre lesznek megtartva.

  2. Az előadásokon túl 15-én és 16-án valószínűleg délután vagy a tagozatokkal párhuzamosan is szeretettel várunk az úgynevezett MAKERSPACE foglalkozásokra (avagy Közösségi alkotóműhely jellegű izgalmas tevékenységekre) is, melyekről bővebben ITT olvashatsz.

  3. Részt vehetsz a hétfőre és keddre szervezett kulturális programjainkon: hétfőn a résztvevő hallgatókkal közösen BKV-hajózáson, stand-up előadáson ill. táncházon, kedden pedig a kifejezetten középiskolásoknak szervezett filmvetítésen (a tervek szerint vendégünk lesz a filmet készítő, profi természetfilmes stáb egy tagja is!).

  4. Mindemellett teljes ellátást biztosítunk! Amennyiben igényelsz szállást, fizetjük helyetted (hotelben, 2-3 ágyas szobákban helyezzük el a vidéki középiskolásokat és a velük érkező kísérő felnőtteket). Továbbá az étkezéseket is biztosítani fogjuk intézményünkben.

KÉRLEK, CSAK AKKOR JELENTKEZZ, HA…

… érzel magadban kíváncsiságot, elhivatottságot, fegyelmezettséget, hogy egy teljes választott tagozatot, azaz mintegy 3 órában, 9-12 darab 15 perces előadást végighallgass. (Természetesen többre is van lehetőség.)

Továbbá, önálló jelentkezésedet csak betöltött 16. életévtől tudjuk elfogadni.

Regisztálni a középiskolásoknak készített felületen tudsz. Kérjük, vedd figyelembe, hogy szállásigénylést már nem tudunk fogadni.

Az iskoládból érkező kísérőtanárokat kérjük, hogy a számukra kialakított űrlapon regisztráljanak. Szállás kapcsán érkező igényléseket már nem tudunk figyelembe venni.

Copyright © 2019 XXXIV. OTDK Biológia Szekció